TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen Erciyes Doğa ve Bilim Okulu adlı projemiz 12-17 Eylül 2022 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilmiştir.

Proje ekibinde; Yürütücü olarak Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya ÖNER ARMAĞAN, Uzman Personel olarak Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mustafa METİN ve Prof. Dr. Oktay BEKTAŞ ile Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ela Ayşe KÖKSAL görev almıştır. Projenin Eğitmen Kadrosunda ise; Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mustafa HAMALOSMANOĞLU, Doç. Dr. Mehmet KONAR, Doç. Dr. Kıvanç AYCAN, Dr. Öğr. Üyesi Neşet MUTLU, Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇORUH, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa ÇEVİK, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Harun BERTİZ, Kayseri Bilim Merkezi’nden Dr. Lütfiye AYDIN, Can TERZİOĞLU, Görkem Koray ÖZ ve Şenay KIRKAR, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Mehmet Ali Küpeli ve Çetin Şen Bilim Sanat Merkezi’nden Meral İLGÜN ve Ümmügülsüm KOÇAK yer almıştır. Projenin rehberleri; öğretmen, Emine TURHAL, Emir OKER, Dilara SÖNDÜR, Merve ÖZÜBEK, Yasin DAYANKAÇ, Gülsüm TEPELİ, Rümeysa GENÇ ve Sağlık personeli Necati ENİŞ’tir.

Projeye Kayseri Develi Yatılı Bölge Ortaokulu ve Tomarza Yatılı Bölge Ortaokulu 7.sınıfta öğrenim gören 25 öğrenci katılmıştır. Altı gün süren projede; fizik, kimya, biyoloji, astronomi, sanat ve STEM etkinlikleri ile Sultan Sazlığı doğa gezisi ve Bilim Merkezi gezisine yönelik pek çok eğitim gerçekleştirilmiştir. Proje, 17.09.2022 tarihinde etkinliklerde gerçekleştirilen eğitim materyallerinin sergilenmesi ve katılım belgelerin dağıtılmasıyla son bulmuştur.

Başlama Tarihi : 31 Aralık 1899 Pazar 00:00
Bitiş Tarihi : 21 Eylül 2022 Çarşamba 17:30