TUBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen Araştırıyorum, Sorguluyorum, Bilimi Çok Seviyorum adlı projemizin açılış 19.09.2022 tarihi saat 10:00 da gerçekleştirilmiştir. Program istiklal marşı, saygı duruşu ile başlamış, proje yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa METİN’in konuşması, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim BEYAZIT ve İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan TELTİK’in konuşmaları ve ikramlar sonrası projenin açılışı sonlandırılmıştır.

Proje 19-25 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Proje ekibinde; Yürütücü olarak Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa METİN, Uzman Personel olarak Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya ÖNER ARMAĞAN, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Mustafa METİN, Yozgat ARGE biriminden Öğretmen Nurullah KORKMAN görev yapmaktadır. Projenin Eğitmen Kadrosunda ise; Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan KAYA, Prof. Dr. Sibel SARAÇOĞLU, Prof. Dr. Uğur BÜYÜK, Prof. Dr. Oktay BKTAŞ, Doç. Dr. Ebru EZBERCİ ÇEVİK, Doç. Dr. Sevim SEVGİ, Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşah SEZEN VEKLİ, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Öğretim Üyesi Ela Ayşe KÖKSAL, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Öğretim Üyesi Doktor Oktay KIZKAPAN, Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni Meral İLGÜN ve Ümmügülsüm KOÇAK yer almaktadır. Projenin rehberleri ise; öğretmen Aynur ÇEVİK, Emine TURHAL, Emir OKER, Hatice Kübra SERİN, Mehmet Mustafa GÜLER, Nurcan VARİYENLİ, Sema KEVSER KALEM, Neslihan URMUŞ, Rümeysa GENÇ ve Sağlık personeli Necati ENİŞ’tir.

Projeye Bünyan ilçesinde; Namık Kemal Ortaokulu, Sehit Cennet Yiğit Ortaokulu, Naci Baydemir İmamhatip Ortaokulu, Muzaffer Can Ersoy Kız İmamhatip Ortaokulu, Köprübaşı Yakup Atilla Ortaokulu, Şehit Jandarma Er Zafer Akkaş Ortaokulu, Karadayı Muzaffer Oflaz Ortaokulu, Yünören Şh. Jnd. Onb. Ramazan Koca Ortaokulu öğrencileri, Melikgazi İlçesinden, Yeşilyurt Mustafa Tümer Ortaokulu Talas İlçesinden Kamber Ortaokulu ve Şehit Yüksel Turgut Ortaokulu; Develi İlçesinden Müftü Numan Cebeci İmamhatip Ortaokulu’nda 7.sınıfta öğrenim gören 42 öğrenci katılmıştır.

Yedi gün sürecek olan bu projede; fizik, kimya, biyoloji, matematik, astronomi, sanat, doğa gezisi, robotik kodlama, STEM, Bilim merkezi gezisi ve geri dönüşme yönelik 29 etkinlik yer almaktadır.

Başlama Tarihi : 21 Eylül 2022 Çarşamba 17:29
Bitiş Tarihi : 21 Eylül 2022 Çarşamba 17:55