Sürdürülebilir Kalkınma İçin Sıfır Atık Etkinliği

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı birinci sınıf öğrencileri, Bölüm başkanı Prof. Dr. Ergün Öztürk ve anabilim dalı başkanı Doç. Dr. Ahmet Yamaç'ın onayı ve tüm anabilim dalı öğretim elemanlarının destekleri ile Çevre Eğitimi Dersinde dersin sorumlu öğretim elemanı ve Eğitim Fakültesi ERÇEVREM birim sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Hamalosmanoğlu ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Kapsamında Sıfır Atık hedefine uygun olarak fakültemizin bahçesinde biriken atıkları toplayarak farkındalık oluşturmuşlardır. Etkinlik süresince fakülte bahçesine atılmış öncelikle sigara izmariti, sonrasında kağıt, cam, plastik, metal ve gıda atıkları toplanmıştır. Yaklaşık 10.000 (ONBİN) sigara izmaritinin özellikle yerlere atılmış olması dikkatleri çemiştir. Bu etkinlik ile geleceğin öğretmenleri, öğretmen olabilmenin sorumluluklarını üstlenmeye ve daha güzel bir çevre için farkındalık oluşturmaya bir adım daha yaklaşmışlardır. Bu etkinliğin büyüyerek daha fazla katılım ile tekrarlanması temennimizdir.

Başlama Tarihi : 13 Mayıs 2024 Pazartesi 11:37
Bitiş Tarihi : 13 Mayıs 2024 Pazartesi 12:30