Program :Sosyal Proje
Yer :Özvatan-Felahiye-Sarıoğlan
Düzenleyen:Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Program Detayı

Sosyal Bilgiler öğrencilerimizden Özvatan, Felahiye ve Sarıoğlan’da Sosyal Proje

Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programında öğrenim gören son sınıf öğretmen adayları Sosyal Proje Geliştirme dersi kapsamında Özvatan, Felahiye ve Sarıoğlan ilçelerindeki birer ilkokul, ortaokul ve lisede sigara/tütün, madde, alkol, kumar ve teknoloji bağımlılığı konularında bilgilendirme ve bağımlılıklar ile ilgili mücadele yollarına ilişkin konferanslar gerçekleştirdi.

Eğitim Fakültesi’nden Arş. Gör. Galip ÖNER koordinatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay Cemiyeti işbirliği ile Felahiye’de Merkez Atatürk İlkokulu, Kanuni Süleyman Ortaokulu ve Felahiye İmam Hatip Lisesi okullarında Resul Çamurcu, Osman Çavdarlı, Ramazan Solak, Bahri Demirezen, Eray Bodur, Enes Kumsuz ve İsa Polat tarafından;  Özvatan’da Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi okullarında Fırat Yıldız, Şirin Acar, Bilgehan Birişik, , Hatice Nurgül Uzun, Kadir Altuntaş, Merve İtak ve Fevzi Demirtaş; Sarıoğlan’da ise Cumhuriyet İlkokulu, Atatürk Ortaokulu Sarıoğlan Palas Çok Programlı Anadolu Lisesi okullarında Gizem Yıldız, Uğur Bayer, Esra Nur Kurtoğlu, Duygu Ilgar, Büşra Bekmezci, Mücahit Kırma ve Mehmet Kıraç tarafından gerçekleştirilen projede konferansların yanı sıra  bağımlılıklarla ilgili okullara afişler, öğrencilere ise çeşitli broşürler dağıtılarak bağımlılıklar ve mücadele yolları konusunda farkındalık geliştirildi.