2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

DERS KAYIT DÖNEMİNDE ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

Katkı Payı / Öğrenim Ücreti tahsilatı ders kayıt tarih aralığında yapılacaktır. Öğrencilerimizin ders kayıt işlemlerine başlaması için, ödeme yapması gereken öğrencilerimizin öncelikle Katkı Payı / Öğrenim Ücretlerini Halk Bankası’na yatırmaları gerekmektedir. Katkı Payı / Öğrenim Ücretini ödemesi yapması gerekmeyen veya bu ödemesini yapan öğrencilerimiz ders kayıt işlemine başlayabilirler.

Öğrencilerimizin http://obisis.erciyes.edu.tr’den ders kayıtları servisini kullanarak dersleri seçmeleri, danışman onayına göndermeleri gerekmektedir.

Onaya gönderilen ders kayıtları, danışmanca onaylaması ile birlikte ders kayıt işlemi gerçekleşmiş olacaktır. “Ders Kayıt Sistemi”ne nasıl girileceği ve nasıl kullanılacağı detaylı olarakhttp://obisis.erciyes.edu.tr/Files/obisis_web_yardim.doc dokümanında açıklanmıştır. İnternet üzerinden yapılan ve danışmanın onayladığı ders kaydı geçerli kabul edilecektir. Ayrıca bir evrak düzenlenmesine gerek yoktur. Öğrencinin ve danışmanın tüm yaptığı işlemler kaydedilmektedir.

Ders kayıt dönemi tarih aralığı dışında ders kaydı yaptırılamayacaktır ancak okul yönetimlerince kabul edilen bir mazereti olan öğrenciler ders kayıtlarını mazeret kayıt haftasında yapabileceklerdir. Mazeret ders kayıtları bitiş tarihinden sonra hiçbir öğrenci ders kaydını yaptıramayacak olup, öğrencilerin mağdur olmamaları için ders kayıt işlemlerini zamanında bitirmeleri gerekmektedir.

Öğrencilerimizin Katkı Payı / Öğrenim Ücretlerini ödemedikleri takdirde, ilgili dönemde hiçbir öğrencilik hakları olmayacaktır.

Öğrencilerimiz, Katkı Payı / Öğrenim Ücretleri ödemelerini, T.C. Kimlik Numaralarını kullanarak, Türkiye’nin her yerindeki Halk Bankası şubelerinden, Halk Bankası İnternet Bankacılığı veya banka kartı olmaksızın Halkbank ATM cihazlarını kullanarak yapabilirler. Her durumda da, öğrencilerimiz işlem sonunda banka ödeme dekontunu almayı kesinlikle unutmamalıdır. Katkı Payı / Öğrenim Ücreti ödeme dekontunun “okulunuz öğrenci işleri ofisine” teslimi mecburidir.

Yabancı Diller Yüksek Okulunda İngilizce hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler de ders kayıt döneminde Katkı Payı / Öğrenim Ücretlerini Halk Bankası’na yatırarak ödeme dekontlarını da Yabancı Diller Yüksekokulu dışındaki kayıtlı oldukları fakültenin/yüksekokulun Öğrenci İşleri Bürolarına teslim edeceklerdir.