Ürün yelpazesi aşağıda sunulan Autodesk firması, üniversiteler için sunduğu eğitim fırsatı kapsamında akademisyenlere ve öğrencilere www.autodesk.com adresinden kayıt olarak Autodesk tasarım yazılımlarına ücretsiz sahip olabilme olanağı sağlamaktadır.Bu portalden AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Revit Architecture, Autodesk Alias, Autodesk 3ds Max ve Autodesk Maya gibi yazılımların eğitim versiyonlarına ulaşılabilmektedir.

Yukarıda belirtilen bireysel abonelik dışında, bölümlerimizin eğitim amaçlı kullanımları için Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tarafından istemci sunucu bazlı bir mimari kurulmuştur.Örneğin öğrencilerine laboratuarlarında Autocad eğitimi vermek isteyen birimimiz, bu imkandan yararlanarak –bireysel aboneliğe gerek kalmaksızın- laboratuarında yazılımların kullanımı sağlayabilir.

Autodesk ailesine ait ürünleri kullanmak isteyen akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz http://autodesk.erciyes.edu.tr adresindeki bilgilendirici belgeyi inceleyebilir, daha detaylı bilgi için erdem@erciyes.edu.tr adresine mail atabilir konuyla ilgili ek bilgi alabilirler.

AutoCAD Architecture

AutoCAD Civil 3D